Op 12-jarige leeftijd ben ik begonnen met gitaarspelen en al snel begon ik dat met steeds meer enthousiasme te doen. Hierbij werd ik ondersteund door Dingeman Coumou, een geweldig inspirerende docent. Van alle pedagogen van wie ik in mijn verdere opleiding les heb gehad, heb ik van hem het belangrijkste geleerd; gitaarspelen is iets waar je enorm veel plezier en voldoening aan kunt beleven.

Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik klassiek gitaar gaan studeren aan het Utrechts Conservatorium. Aan dit instituut heb ik mijn onderwijsbevoegdheid, mijn diploma uitvoerend musicus en mijn aantekening kamermuziek behaald. Behalve bij mijn eigen docent, Hans Bredenbeek, heb ik in die jaren lessen gevolgd bij diverse gitaristen van wereldfaam, zoals David Russell, Paolo Paolini, Hubert Käppel en Roberto Aussel. Bij deze laatste ben ik, na mijn studie, lessen gaan volgen in Parijs.

De klassieke gitaar is vóór alles een solo-instrument. Het geringe volume maakt hem ongeschikt om bijvoorbeeld in een orkest te spelen. Maar in kleinere bezettingen is het een breed inzetbaar instrument. Zo heb ik, behalve als solist, met zangers, zangeressen, (kamer-) koren, fluitisten en natuurlijk met andere gitaristen samengespeeld. Voor gitaarensemble Attacca hebben verscheidene componisten, waaronder Dick Visser, Gerard Beljon en David Clark Little, werken geschreven. Met Attacca is ook een aantal cd’s uitgegeven, met werken van o.a. Alexander Radvilovich, Astor Piazzolla, George Gershwin en Dick Visser.De Italiaanse componist Mario Castelnuovo-Tedesco heeft voor gemengd koor en gitaar prachtige muziek geschreven op teksten van de spaanse dichter Garcia-Lorca. Met verschillende koren, waaronder "Cantabile" uit Alphen a/d Rijn, "Het 4 mei-project" uit Groningen en "Collegium Vocale" uit Zeist heb ik deze muziek mogen spelen.

Wat ik voor ogen heb met het geven van gitaarles, is om mijn leerlingen het enthousiasme bij te brengen dat ik van mijn eerste docent heb meegekregen. Of je veel talent hebt of weinig, of je er voor kiest om je vaardigheden op een podium te uiten of liever muzikaal “mediteert” voor jezelf, gitaarspelen, alleen of samen met anderen, is echt het leukste dat er is!


Contact

Gitaarpraktijk Vianen

Klaverkamp 15
Vianen


06-15614831